Skip to content

Touwen & trossen

Bijrinus uit Harlingen staat bekend als de touw- en trosleverancier.

Omdat er geleverd wordt aan de offshore, scheepvaart, visserij en watersport is het van levensbelang een product te leveren waaraan niet getwijfeld mag worden. Of het nu gaat om 1 mm dikte of 120 mm; Bijrinus levert topkwaliteit.

Het leveren van HMPE, Dyneema© voor de scheepvaart in het algemeen is één van de specialisaties van het Harlinger bedrijf. Als sleeptros is Dyneema o.a. gebruikt bij het lostrekken en tornen. Deze trossen leveren wij exclusief aan de grotere Nederlandse Rederijen.

Naast het leveren van Nieuwe trossen is ook het aanbieden van gebruikte Dyneema (18 – 44 mm dikte) een vast onderdeel van het bedrijf waarbij certificering als extra mogelijkheid aangevraagd kan worden. Toepassingen hiervoor zijn bijvoorbeeld Torntouw of liertouw. Daarnaast maakt ook de agrarische industrie hiervan gebruik door het toe te passen bij het mestschuiven.

Voor de scheepvaart leveren we voornamelijk Magnaro Endurance lijnen en andere polypropyleen lijnen. Magnaro Endurance is een verbeterd, sterk alternatief voor polypropyleen. Deze lijnen worden geleverd in diktes van 16mm tot 44mm. 

En worden vaak gebruikt als sleeplijn of als landvast. 

Dikkere trossen op maat van andere materialen zoals bijvoorbeeld Nylon Rekkers zijn geen enkel probleem. 

Onze touwsplitsers, maken dagelijks de mooiste ogen in een touw. De dikte van het touw is hierbij geen enkel probleem.