Skip to content

Dyneema & Landvasten

Bijrinus uit Harlingen staat bekend als de touw- en trosleverancier.

Omdat er geleverd wordt aan de offshore, scheepvaart, visserij en watersport is het van levensbelang een product te leveren waaraan niet getwijfeld mag worden. Of het nu gaat om 1 mm dikte of 120 mm; Bijrinus levert topkwaliteit.

HMPE & Dyneema

Het leveren van HMPE, Dyneema© voor de scheepvaart in het algemeen is één van de specialisaties van het Harlinger bedrijf. Als sleeptros is Dyneema o.a. gebruikt bij het lostrekken en tornen. Deze trossen leveren wij exclusief aan de grotere Nederlandse Rederijen. Daarnaast produceren wij lifting slings voor de offshore en industrie ter vervanging van staalkabel.

Gebruikte Dyneema

Naast het leveren van Nieuwe trossen is ook het aanbieden van gebruikte Dyneema (18 – 44 mm dikte) een vast onderdeel van het bedrijf waarbij certificering als extra mogelijkheid aangevraagd kan worden. Toepassingen hiervoor zijn bijvoorbeeld Torntouw of liertouw. Daarnaast maakt ook de agrarische industrie hiervan gebruik door het toe te passen bij het mestschuiven.

Landvasten

Voor de scheepvaart leveren we voornamelijk Magnaro Endurance lijnen en andere polypropyleen lijnen. Magnaro Endurance is een verbeterd, sterk alternatief voor polypropyleen. Deze lijnen worden geleverd in diktes van 16mm tot 44mm. 

Dikkere trossen op maat van andere materialen zoals bijvoorbeeld Nylon Rekkers zijn geen enkel probleem.

Eigen touwsplitsers 

Onze touwsplitsers, maken dagelijks de mooiste ogen in een touw. De dikte van het touw is hierbij geen enkel probleem. Ook het touw splitsen op locatie behoort tot onze mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op.

HMPE & Dyneema

Dyneema & HMPE hebben vele voordelen ten opzichte van staaldraad en polypropeen of polyester lijnen. Het materiaal is zeer licht en extreem sterk, daarnaast heeft het een lage rek en is de levensduur zeer lang. 

Wij leveren niet alleen het materiaal maar splitsen het ook en eventueel op splitsen wij ook op locatie. Onze lijnen worden geregeld getest en indien nodig op spanning gezet om de krimp nog lager te houden.

 

Koppeldraden

Onze 12 strengs gevlochten koppeldraden zijn van zeer hoge kwaliteit. De grotere maten koppeldraden zijn gecoat om zo extreme weersomstandigheden te weerstaan. Daarnaast beschermd de HMPE Mantel tegen interne en externe slijtage. 

De meeste maten hebben we op voorraad. Speciale maten kunnen probleemloos worden gefabriceerd. 

Heavy Liftings Slings

Dyneema lifting slings en rondstroppen worden voornamelijk gebruikt in de offshore en industrie ter vervanging van staaldraad. Door deze sjorbanden van hmpe of dyneema te maken bespaard men een hoop tijd met het laden en lossen van materialen. Onze liftings slings kunnen worden voorgerekt zodat men minimale rek heeft tijdens werkzaamheden.

Softshackles, Loops, Sleepkabels & Specials

Voor zowel de industrie, offshore, Superyacht en pleziervaart kunnen onze eigen splitsers alles van touw maken. Softshackle & loops van een diameter van 6mm tot 52mm dyneema maken we veelvoudig. Onze softshackles worden veelvoudig gebruikt ter vervangen van zware sluitingen. De loops worden veel gebruikt in de Superyacht en pleziervaart. Onze softshakcles zijn getest op -10% van de originele breuk. 

Voor de agrarische sector maken we voornamelijk sleepkabels en mestschuif lijnen van HMPE & Dyneema. Doordat deze kabels zeer licht zijn en extreem sterk zijn ze uitermate geschikt voor deze werkzaamheden.

Splitsen & Eindverbindingen

Onze gecertificeerde splitsers kunnen overal ter wereld gevlochten en geslagen lijnen splitsen. Door de productie van van onze beschermhoezen zijn de mogelijkheden eindeloos. In korte tijd kunnen wij direct op uw locatie splitsen. 

Wij splitsen normale paalogen, maar kunnen ook verstevigde kousen, pijpkousen, takelingen en andere eindverbindingen maken.